Speluitleg

Alle spelers spelen om de beurt een kaart. De monsters op de kaart geven aan hoeveel stappen je mag zetten op het scorebord en de kleur geeft aan in welke richting. Heb je een oranje kaart gespeeld dan verplaats je je steen met de klok mee. Heb je een blauwe kaart gespeeld dan verplaats je je steen tegen de klok in. Kun je niet spelen? Neem een kruis van het scorebord, leg een handkaart af en trek een nieuwe.

Probeer de hoogste score te halen aan het einde van het spel. Maar pas op! Het spel kan op twee manieren eindigen.

Heeft één speler zijn/haar hand leeg dan zal je positie op het scorebord pluspunten opleveren. Liggen er geen kruizen meer op het scorebord, dan zullen die punten juist veranderen in minpunten. Welke kant ga jij op en welke kant gaat het spel op...?

Uitleg actiekaarten

Wanneer je een kaart speelt met het actiekaart teken erop, trek je aan het einde van je beurt een actiekaart. Lees deze hardop voor en voer hem meteen uit.

 

 

Actiekaarten kunnen invloed hebben op je scoresteen, zoals in het voorbeeld hiernaast. Maar ze kunnen ook je handkaarten of verzamelde kruizen beïnvloeden.

Hoe dan ook, je zult bij deze kaarten regelmatig willen uitroepen: "meen je dat nou? Seriously!?"

 

Tussen de normale actiekaarten zitten ook Bonuskaarten! Deze blijven open op tafel liggen. In de meeste gevallen leg je ze bij jezelf neer, maar soms juist bij een andere speler.

De punten van Bonuskaarten tellen mee in de eindscore. De Bonuskaart hiernaast zal aan het einde van het spel de punten van je scoresteen verdubbelen! Ook als dit minpunten zijn.

 

For an English translation of all action cards please click on this button.

Zuiderspel 18 en 19 maart, Veldhoven

Dit jaar staan wij voor het eerst op Zuiderspel! Op deze leuke spellenbeurs kun je de hele dag spelletjes komen spelen. Naast de bekende uitgevers kun je ook kennis maken met nieuwe makers of kom je voor het Nederlands Kampioenschap Carcassonne spelen?
Hoe dan ook, wij zijn er bij. Kom je bij ons langs om Serio en Usly te ontmoeten en een spelletje te spelen?

Pre-order

Het is vanaf nu mogelijk Seriously!? te bestellen. Eind november zal het spel geproduceerd worden en begin december zullen de eerste spellen verstuurd worden. Bestel nu zodat je ze zeker voor kerst in huis hebt!

In samenwerking met

Seriously!? is gemaakt in samenwerking met The Dutch Game Mill.
The Dutch Game Mill | Bordspellen van Nederlandse bodem

Volg de streken van Serio & Usly